Varkenshouderij

Achtergrond 1149 x bekeken

Prijs blankvleeskalf onder €4

Ook vorige week ging er weer een hap van de prijs van de blankvleeskalveren af, deze keer 10 cent; hiermee komt de prijs van de kalveren in de klasse O+ tot en met P-uit op maximaal €3,95 per kilo.

Dit is voor het eerst sinds juni 2009 dat de prijs onder €4 ligt. Het prijsverschil met vorig jaar is door de prijsdalingen van afgelopen weken fors; vorig jaar in deze periode werd nog maximaal €4,60 per kilo uitbetaald.

Groot aanbod kalveren veroorzaakt prijsdalingen

Oorzaak van de aanhoudende prijsdalingen is het grote aanbod van de kalveren. Dat is veel te groot voor de vraag, die - nu het zomer is - lager ligt dan in de rest van het jaar. Door het grote verschil in vraag en aanbod moet het nodige vlees worden ingevroren.

Mestduur kalveren uitzonderlijk: 29-30 weken

De mestduur van de kalveren ligt nog steeds op een hoog niveau van 29 tot 30 weken. Dit zorgt ervoor dat her en der kalveren al uit koppels worden gehaald voor de slacht, zodat deze niet over de achtmaandengrens gaan.

De moeizame handel zal naar verwachting nog wel een paar weken aanhouden. Gezien de zeer moeizame handel is het afwachten of de prijs zijn dieptepunt al bereikt heeft.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.