Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitse varkensprijs trekt stijgende lijn door

De koek is nog niet op in de Duitse varkensmarkt. De Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Vion GmbH en Tönnies gingen woensdagmiddag met 3 cent omhoog en staan nu op €1,66 per kilo geslacht gewicht. Dat is het hoogste niveau van deze noteringen sinds begin juli 2014.

De Duitse varkensmarkt wordt op dit moment bepaald door een zeer krap aanbod aan slachtrijpe varkens. Dat laten de slachtcijfers van het Duitse landbouwministerie ook zien. Vorige week werden in totaal 945.708 varkens aan de haken gehangen. Het aantal slachtingen ligt al weken onder het gemiddelde van vorig jaar. Ook de slachtgewichten blijven laag voor Duitse begrippen.

Vleeshandel iets positiever gestemd

Vanuit de vleeshandel komen wel wat meer positieve geluiden dan in de voorbije weken. De afzet loopt iets beter met het oog op het verbeteren van het weer. Mede door het EK voetbal worden toch wat meer grillproducten verkocht. Het lukt de slachthuizen echter niet altijd om hogere prijzen te vragen voor varkensvleesproducten. Toch gaan ze opnieuw mee met de prijsstijging van de Vereinigungspreis.

Van Rooi houdt prijs gelijk, Compaxo verhoogt

In de Nederlandse markt hield Van Rooi de prijs stabiel op €1,60 per kilo. De slachterij uit Helmond ziet dat de vraag vanuit China stilvalt en ziet daarom geen ruimte om de prijs te verhogen. Het aanbod is ook in de Nederlandse markt krap. Compaxo verhoogde zijn varkensprijs wel. Na een stijging van 1 cent noteert de slachterij uit Zevenaar nu €1,61 per kilo.

Ook voor de komende weken wordt in zowel Nederland als Duitsland een krap aanbod verwacht. Duitsland neemt op dit moment het voortouw door de verhoging van woensdagmiddag. De Nederlandse markt is nu aan zet. Door het krappe aanbod hoeft de varkensprijs in ieder geval niet omlaag.

Prognose: vriendelijke markt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • chila

    Het lukt niet om hogere prijzen te vragen ??
    Vragen kan toch altijd , ontvangen is wat anders !!

Of registreer je om te kunnen reageren.