Varkenshouderij

Achtergrond 2171 x bekeken

Biggenmarkt maakt stap zijwaarts

Nu de varkensprijzen niet verder omhoog gaan, is het ook over met stijgende biggenprijzen. De markt stabiliseert en de prijzen maken een pas op de plaats. Het aanbod aan biggen neemt wel voorzichtig iets toe.

Hoewel het aanbod aan biggen iets groter wordt, geeft dat niet direct druk op de noteringen. Handelaren merken op dat de vaste koppelingen normaal doorlopen. Het plaatsen van biggen die boven de markt hangen is lastig. Door het warmere weer groeien de vleesvarkens wat trager en daardoor komen wat minder plekken vrij in de stallen.

Weinig Poolse interesse in lichte biggen

De situatie in de exportmarkt verandert niet veel ten opzichte van de voorbije weken. De afzet richting Duitsland loopt door, terwijl vanuit Polen weinig belangstelling is voor de lichtere Nederlandse biggen. Poolse vleesvarkenshouders zien meer heil in het opleggen van de zwaardere Deense biggen.

De stabiele marktsituatie vertaalt zich ook in onveranderde biggenprijzen. De DCA BestPigletPrice kwam maandag niet van de plek en staat nog altijd op €46 per big. Vion houdt de biggenprijs stabiel op €48 per big en in Duitsland blijft de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo staan op €51 per big.

Oog op ontwikkelingen varkensmarkt

Het scenario met stabiele biggenprijzen wordt ook voor de komende weken geschetst. Toch wordt in de biggenmarkt met een schuin oog gekeken naar de prijsontwikkelingen in de varkensmarkt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:

Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.