Varkenshouderij

Achtergrond

Spanje produceert meer varkensvlees

Spanje heeft in de eerste 3 maanden van dit jaar ruim 1,11 miljoen ton varkensvlees geproduceerd. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.

Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door het Spaanse ministerie van landbouw, Magrama.
De toenemende varkensvleesproductie is ook terug te zien in het aantal varkensslachtingen. Waar in het eerste kwartaal van vorig jaar nog 12,16 miljoen dieren aan de haken werden gehangen, waren dat dit jaar 12,63 miljoen varkens.

Afgelopen jaren forse groei

In de afgelopen jaren is de productie van varkensvlees in Spanje fors gegroeid. In het eerste kwartaal van 2012 werd nog 940.000 ton vlees geproduceerd en nog geen 11 miljoen varkens geslacht. De verwachting is dat de groei in de productie dit jaar verder doorzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.