Varkenshouderij

Achtergrond

Japan importeert meer Europees varkensvlees

Japan heeft in de eerste 4 maanden van dit jaar 285.281 ton varkensvlees geïmporteerd. Dat is een stijging van 15,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werd 246.552 ton ingevoerd. Dat meldt het Deense Landbrug & Fødevarer.

Wat opvalt is de forse stijging van de invoer van Europees varkensvlees. In totaal ging in de eerste 4 maanden 107.476 ton vlees naar Japan, 33,7% meer dan een jaar terug.
Denemarken is de grootste Europese exporteur van varkensvlees naar Japan. De Denen voerden al meer dan 39.000 varkensvlees uit naar het Aziatische land. Vorig jaar kwam de Deense export richting Japan in de eerste vier maanden uit op 32.000 ton vlees.

Ook meer varkensvlees uit VS en Canada naar Japan

Ook de Verenigde Staten zagen hun export van varkensvlees naar Japan stijgen. In totaal leverde de VS van januari tot en met april 85.784 ton varkensvlees aan Japan. Dat is krap 5% meer dan een jaar terug, toen 81.745 ton naar Japan werd verscheept. Canada zag de uitvoer met ruim 7% stijgen naar 57.530 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.