Varkenshouderij

Achtergrond

Binnenlandse biggenhandel bestendig, export stroef

De biggenmarkt kent twee gezichten. Handelaren zijn positief over de afzet van biggen naar vleesvarkenshouders in Nederland, maar de export loopt stroef. Er gaan maar weinig biggen naar Zuid- en Oost-Europa.

De export naar Oost-Europa ondervindt veel hinder van Deense biggen. Vanuit Denemarken worden veel biggen aangeboden. Daarnaast is het enthousiasme om de dieren op te leggen niet groot bij de Oost-Europese varkenshouders. Handelaren hebben moeite om de biggen kwijt te raken in die regio.

Vaste koppelingen lopen goed door

Het aanbod aan biggen is nog altijd voldoende. De afzet van biggen op de binnenlandse markt loopt wel wat vlotter. Vooral de vaste koppelingen lopen goed door. Door de hogere varkensprijzen leggen de Nederlandse vleesvarkenshouders de biggen wat sneller op, omdat het rendement hoger is door de gestegen varkensprijzen.

DCA BestPigletPrice in spoor van Nord-Westprijs

De DCA BestPigletPrice noteerde maandag 6 juni €2,00 hoger op €43,00 per big. Daarmee blijft deze notering in het spoor van de Duitse Nord-Westprijs. Die staat nu op €46,00. De verwachting is dat die prijs nog een kleine sprong maakt. Ook elders in Europa maken de biggenprijzen kleine stappen opwaarts.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.


Of registreer je om te kunnen reageren.