Varkenshouderij

Achtergrond 2672 x bekeken

Biggenprijs stijgt opnieuw

De biggenmarkt zet ook deze week een stap omhoog. Het aanbod aan biggen is niet eens heel erg krap, maar door de hogere varkensprijzen kan de stijgende lijn ook in de biggenmarkt doortrekken.

Handelaren melden dat de afzet van biggen in het binnenland zonder veel problemen gaat. Vooral het plaatsen van biggen via de vaste koppelingen loopt vlot door. Datzelfde geldt voor biggen die via vaste koppelingen naar Duitsland gaan. Dieren die buiten deze categorie vallen zijn echter wat minder goed aan de man te brengen. Vooral het plaatsen van kleine koppels tot 200 biggen is moeizaam.

Tegenvallende vraag vanuit Zuid- en Oost-Europa

Vooral vanuit Zuid- en Oost-Europa valt de vraag naar biggen, net als in de voorbije maanden, behoorlijk tegen. Er gaan nog we biggen naar Spanje en Polen, maar van harte loopt de afzet in deze gebieden niet. Het aanbod aan overige koppels met beren is aan de ruime kant. De Spaanse vleesvarkenshouders willen hiervoor vaak niet de gevraagd prijs betalen.

De DCA BestPigletPrice ging maandag 20 juni met €1,00 omhoog en staat nu op €44,50 per big. Vion verhoogde zijn biggenprijs met €1,50 naar €46,50 per big. In de Duitse markt ging de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo met 50 cent omhoog naar €48,00 per big.

Handelaren verwachten dat de biggenprijzen nog wel een paar kleine stappen kunnen zetten. Als de varkensprijs het huidige niveau vasthoudt, zitten er in de biggenmarkt nog meer verhogingen in het vat. In de markt leeft de verwachting dat de verhoging echter niet met grote stappen zal plaatsvinden.

Prognose: lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.