Varkenshouderij

Achtergrond 2343 x bekeken

Biggenprijs stijgt door positieve varkensmarkt

Net als in de varkensmarkt gaan ook de prijzen in de biggenmarkt week na week omhoog. De stijging van de biggennoteringen wordt gedreven door de flink gestegen varkensprijzen.

Het aanbod aan biggen is voldoende. De afzet van de biggen in vaste koppelingen loopt vlot door. Het plaatsen van deze dieren is makkelijker, omdat het rendement bij de vleesvarkenshouders wat groter is dan twee maanden terug. De wil om op te leggen is een stuk groter geworden.

Moeizame export naar Polen

Biggen die boven de markt hangen, zijn echter een stuk minder makkelijk te plaatsen. Handelaren omschrijven de export naar bijvoorbeeld Polen omschreven als uiterst moeizaam. Vanuit Denemarken worden veel biggen aangeboden en Poolse varkenshouders leggen liever deze, iets zwaardere dieren op.

DCA BestPigletPrice €1 omhoog

De DCA BestPigletPrice staat deze week op €45,50 per big. Dat is €1 hoger dan vorige week. In De Duitse biggenmarkt staat de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo nu op €49,00 per big, wat ook een verhoging van €1 is ten opzichte van de vorige notering. Ook in andere Europese landen zijn stijgende biggenprijzen te zien.

Positieve verwachtingen

Handelaren verwachten dat het huidige marktbeeld niet snel zal veranderen. Daardoor kan de prijs nog iets omhoog, maar de ruimte voor hogere biggenprijzen wordt wel steeds kleiner.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.