Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkensprijs Vion stijgt met 6 cent

Vion heeft de varkensprijs met 6 cent verhoogd naar €1,47 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de varkensprijs van het vleesconcern nog 1 cent onder het hoogste niveau van vorig jaar.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens loopt terug en dat biedt Vion de ruimte om de varkensprijs te verhogen met 6 cent. In de voorbije weken was het aanbod nog aan de ruime kant in de Nederlandse markt. Dat ruime aanbod liep een verdere prijsstijging vorige week nog voor de voeten.

Stabiel niveau

De afzet van de varkensvleesproducten loopt op stabiel niveau door. Mocht het weer beter worden, dan kan de vleeshandel een impuls krijgen. De export van varkensvlees uit de Europese Unie naar China blijft sterk. Er gaat nog altijd veel vlees naar Zuidoost-Azië.

De prijsstijging van de varkensprijs van Vion deze week laat de inkomsten van de varkenshouder ineens fors stijgen. Een vracht van 200 slachtrijpe dieren levert de varkenshouder deze week ruim €1.100,- meer op dan vorige week.

Voor het weekend ging de DCA Beursprijs met 7 cent omhoog naar €1,42 per kilo. Daarmee volgen de Nederlandse varkensprijzen de Duitse noteringen. In vijf weken tijd is de varkensprijs van Vion met 19 cent gestegen, terwijl de Vereinigungspreis in hetzelfde tijdsbestek met 20 cent omhoog ging.

Teleporc

De verwachting is dat de Duitse varkensprijzen deze week een nieuwe stap omhoog zetten. Op de Teleporc-veiling van vrijdag werd daartoe een aanzet gegeven: de prijs steeg met 4 cent naar €1,55 per kilo.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Frank moet eens ophouden met deze opmerkingen over de opbrengst van 200 varkens
  Iemand die niet in deze branche zit zal snel denken dat de varkensboeren binnenlopen
  Dus stoppen met deze onzin

 • leftturn

  Blijft voor vion toch onmogelijk om een plus te betalen blijkbaar. Continue net een centje minder. Dit soort ketenregie werkt dus ook niet. En dan aan het einde van de week weer bijbetalen.
  Nog immer negatief trachten de markt te beïnvloeden, jammer. Had ondertussen meer verwacht.

 • Jan Brabant

  Frank hoeft niet te stoppen met een 200 varkensvergelijking,
  hij hoeft alleen maar de kosten van mest, voer en overige kosten toe te voegen.
  Kan iedereen zien wat er overblijft voor rente, aflossing en een arbeidsvergoeding.
  Dit dan wel met terugwerkende kracht wel te verstaan!

  Maar als de journalistiek geen agrovision en ABAB cijfers meer krijgt verzinnen ze zelf wel iets. Het huishoudboekje van de varkenshouderij moet en zal op straat.

Of registreer je om te kunnen reageren.