Varkenshouderij

Achtergrond 2185 x bekeken

Varkensprijs Teleporc stijgt met 6 cent

De gemiddelde varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs is dinsdagmiddag met 6 cent gestegen.

De gemiddelde prijs kwam uit op €1,42 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de Teleporc-prijs nu 10 cent boven de noteringen van de slachterijen. In Duitsland nemen de slachthuizen de aangeboden varkens graag op. Het aanbod aan slachtrijpe dieren is krap. Hoewel op de Teleporc-veiling een beperkt aantal varkens wordt verhandeld, geeft de ontwikkeling op de veiling wel een goed beeld van de huidige situatie in de varkensmarkt.

Goed weer, meer vraag

Dinsdagmiddag werden alle 2.235 aangeboden varkens verhandeld. Dat geeft aan dat de slachterijen alle varkens goed kunnen gebruiken. Door het goede weer stijgt de vraag naar vers varkensvlees. De verwachting is dat de noteringen van de slachterijen en de Vereinigungpreis woensdagmiddag ook zullen stijgen.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Lees ook: " target="_blank">Varkensmarkt maakt zich op voor prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.