Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Teleporc stijgt 4 cent

De varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs steeg vrijdag met 4 cent naar €1,55 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee staat de prijs nu 7 cent boven de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen.

Krap aanbod in Duitsland

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is krap in Duitsland. Dat weerspiegelt zich ook in de Teleporc-veiling van vrijdag. Hoewel op de veiling een beperkt aantal varkens wordt verhandeld, was het aanbod op de vrijdagveiling bijzonder laag. In totaal werden 1.170 varkens aangeboden. Dat is het laagste aanbod aan varkens in 3 jaar tijd op de Teleporc-veiling.

Vriendelijke marktsituatie

De ontwikkeling op de Teleporc biedt de ruimte voor een verdere stijging van de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachthuizen. De slachterijen speuren de markt af naar slachtrijpe varkens, maar zien ook dat het aanbod krap is in Duitsland. Dit alles zorgt voor een vriendelijke marktsituatie met stijgende varkensprijzen.

Prognose: varkensprijs stijgt.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.