Varkenshouderij

Achtergrond 2755 x bekeken

Varkensmarkt maakt pas op de plaats

De rek is er even uit in de varkensmarkt. De Vereinigungspreis voor vleesvarkens stabiliseert op €1,42 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt een einde aan 3 weken met prijsstijgingen op een rij.

De prijs staat nu op exact hetzelfde niveau als een jaar geleden. Slachterijen Tönnies en Vion Duitsland volgen de ontwikkeling van de Vereinigungspreis en noteren ook stabiel op €1,42 per kilo.

De Duitse varkensmarkt is in evenwicht. Slachterijen nemen de aangeboden varkens graag op. Van een teruglopend aanbod na het lange weekend is geen sprake. De vraag naar vers varkensvlees loopt wel wat terug, nu het weer wat minder is. De uitvoer naar China blijft, net als in andere Europese landen, wel vlot doorlopen.

Varkens zwaarder aan de haak

In de Nederlandse markt is door het wegvallen van een slachtdag sprake van een ruim aanbod aan slachtrijpe varkens. Slachterijen moeten passen en meten binnen de slachtprogramma's en schuiven zelfs varkens door naar volgende week. Dat zorgt ervoor dat varkens wat zwaarder aan de haken komen te hangen.

De varkensprijzen van Compaxo en Van Rooi Meat volgen de ontwikkeling van de DCA Beursprijs en de noteringen van Vion. Na een verhoging van 3 cent staan de varkensprijzen van Compaxo en Van Rooi Meat nu op €1,35 per kilo geslacht gewicht. Daarmee zijn de Nederlandse varkensprijzen nu 13 tot 14 cent gestegen in 3 weken tijd.

Plafond in varkensmarkt bereikt

Handelaren verwachten dat het plafond in de varkensmarkt voorlopig is bereikt en dat de prijs stabiliseert op het huidige niveau. De komende weken vallen geen slachtdagen uit, waardoor het aanbod zeker niet te ruim is. Bij een aantrekkende vraag naar vers varkensvlees zou de markt verder omhoog kunnen.

Prognose: stabiele varkensprijzen.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.