Varkenshouderij

Achtergrond 1437 x bekeken

Stabiele biggenprijs in volle markt

De biggenmarkt blijft aanmodderen op het huidige niveau. Het aanbod aan biggen is ruim voldoende, terwijl de afzet moeizaam blijft.

Vaste koppelingen lopen wel door, maar export naar bijvoorbeeld Oost-Europa komt maar niet of nauwelijks van de grond. Ook naar Zuid-Europa gaan maar weinig biggen.

Stroeve biggenmarkt

Er hangen nog altijd veel biggen boven de markt. Deze vinden maar moeilijk hun weg in de stroeve biggenmarkt. Door de stabilisering van de varkensprijzen vorige week is het enthousiasme om op te leggen van de voorbije weken voorzichtig weggeëbd. Hierdoor is een stabiele marktsituatie ontstaan.

De DCA BestPigletPrice blijft dan ook staan op hetzelfde niveau als een week terug. De notering voor week 21 is €40 per big. In de Duitse markt liet de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo een lichte stijging zien. Na een plus van 20 cent noteert deze prijs nu €45 per big. Ook in de rest van Europa zijn stabiele biggenprijzen te zien.

Handelaren geven echter aan de prijs echter wel wat onder druk staat. Door hogere varkensprijzen zou de druk echter wel wat kunnen afnemen. Ruimte om een stap omhoog te zetten lijkt voorlopig echter niet aanwezig in de huidige markt.

Prognose: stabiele biggenprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.