Varkenshouderij

Achtergrond 1704 x bekeken 1 reactie

Stabiele prijs in stroeve biggenmarkt

Het beeld in de biggenmarkt is weinig veranderd in de afgelopen weken. Handelaren spreken van een moeizame en stroeve handel.

De vraag naar biggen valt tegen, terwijl er voor de vraag ruim voldoende aanbod is. Tot lagere biggenprijzen leidt de huidige marktsituatie nog niet.

Vraag uit buitenland valt tegen

Door de lagere varkensprijzen hebben varkenshouders in de binnenlandse markt nog altijd weinig opbrengsten. De vraag naar biggen is daardoor minder, terwijl er genoeg biggen beschikbaar zijn. Naast de stroeve handel in het binnenland, blijft ook de export van biggen moeizaam. De vraag vanuit Zuid- en Oost-Europa blijft tegenvallen. Ook daar staan de varkensprijzen op lage niveaus en zien varkenshouders hun rendement teruglopen.

Biggenprijzen blijven overeind

Ondanks de moeizame handel blijven de biggenprijzen nog wel overeind. De DCA BestPigletPrice noteert stabiel op €39,50 per big. De biggennotering van Vion blijft staan op €40,50 per big.

De Duitse Nord-West-prijs voor biggen van 25 kilo komt ook niet van zijn plek. In week 14 stond de prijs op €43 per big en de verwachting is dat de prijs niet verandert voor deze week.

De biggenmarkt wacht op prijsherstel in de varkensmarkt. Als er bij de varkenshouders meer middelen zijn, is de bereidheid om biggen op te leggen ook groter. Tot die tijd blijft de druk op de biggenprijzen aanwezig.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Eén reactie

  • adriemulders

    als het niet loopt,zijn ze te duur zeker???

Of registreer je om te kunnen reageren.