Varkenshouderij

Achtergrond 3619 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs stijgt met 4 cent

De Vereinigungspreis voor vleesvarkens is met 4 cent gestegen naar €1,32 per kilo geslacht gewicht. Het is voor het eerst sinds begin maart dat deze Duitse varkensprijs een stijging laat zien.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens in de Duitse markt is niet ruim. Slachterijen nemen de dieren echter graag op. Dat bleek ook tijdens de Teleporc-veiling van dinsdagmiddag, waar alle 2.555 aangeboden dieren werden verkocht. De prijsstijging van 1 cent naar €1,36 per kilo op de Teleporc-veiling was een opmaat naar de verhoging van de Vereinigungspreis woensdagmiddag.

Ondanks verhoging groot verschil met vorig jaar

In de voorbije weken liep een heel stroef lopende vleeshandel een verhoging nog voor de voeten. Nu ook daar een lichte verbetering te zien is, kan de varkensprijs eindelijk omhoog. Ondanks de verhoging is het verschil met de notering van exact een jaar geleden nog 15 cent.

In de Nederlandse varkensmarkt zijn deze week nog stabiele varkensprijzen te zien. Van Rooi en Compaxo hielden hun notering gisteren gelijk op hetzelfde niveau als een week terug. Van Rooi noteert nog steeds €1,24 per kilo, terwijl Compaxo €1,25 per kilo hanteert.

Laatste reacties

  • John*

    nog 20 cent gaan..

  • Deluur

    147 vorig jaar dit jaar 132 is 15 cent frankie

  • Frank Bussink

    Oei, even verkeerd gekeken. Het is inmiddels aangepast!

Of registreer je om te kunnen reageren.