Varkenshouderij

Achtergrond 1193 x bekeken

Duitse varkensprijs stabiel op €1,28

De vraag naar en het aanbod aan slachtrijpe varkens zijn in evenwicht in de Duitse varkensmarkt. Dat resulteert in stabiele varkensprijzen.

De Vereinigungspreis blijft staan op €1,28 per kilo geslacht gewicht. Slachterijen gaan mee in dit onveranderde prijsniveau. In de Nederlandse markt zakt de prijs nog wel licht.

Vlees uit private opslag

Handelaren verwachten dat het aanbod aan slachtrijpe varkens in de komende weken niet ruim zal zijn. Vorig jaar zijn rond begin december biggen uit de markt gehaald en als slachtbig afgezet. Daardoor komen er nu minder varkens aan de haken te hangen. Daar staat echter tegenover dat er nu vlees van de private-opslagregeling op de markt komt.

Zonnig weer zorgde voor beter afzet varkensvlees

Vorige week werden in Duitsland 907.066 varkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie. Dat is fors minder dan een gemiddelde slachtweek, maar vanwege Pasen werd er op maandag niet geslacht. De afzet van het varkensvlees liep echter goed, meldt varkenshouderijorganisatie ISN. Vanwege het zonnige weer van afgelopen week werd wat meer varkensvlees gevraagd. Vooral hammen en nekken worden, ook deze week, goed gevraagd.

Nederlandse prijzen dalen wel

In de Nederlandse markt zijn deze week nog wel dalende varkensprijzen te zien. De noteringen van Van Rooi en Compaxo gingen met 2 cent omlaag naar respectievelijk €1,24 en €1,25 per kilo. Slachterijen melden dat het heel rustig is op de markt en dat de afzet van het vlees moeizaam is. De retail vraagt weinig vlees en ook de export is tam.

Prognose: varkensmarkt stabiliseert.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.