Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs komt weer niet van plek

Er zit maar geen schot in de biggenmarkt. Handelaren zien de afzet van de biggen in het buitenland moeizaam verlopen.

Een lage varkensprijs zorgt ervoor dat varkenshouders de biggen niet graag opleggen.

Het aanbod aan biggen is niet eens erg groot. Door de tegenvallende export naar Zuid- en Oost-Europa zijn er toch behoorlijk veel biggen beschikbaar. Vooral de uitvoer naar Spanje valt vies tegen.

Tegenvallende uitvoer

Door de tegenvallende uitvoer van biggen, komen voor de binnenlandse markt en de uitvoer naar Duitsland veel biggen vrij. Deze markten houden de biggenprijzen vooralsnog in de been, maar als de varkensprijzen op het huidige niveau aanmodderen, is een hogere biggenprijs voorlopig niet aan de orde.

Noteringen onveranderlijk

Ondanks de moeizame afzet van de biggen blijven de noteringen deze week opnieuw op hun plek staan. De DCA BestPigletPrice staat nog altijd op €39,50 per big en Vion hanteert nog steeds een biggenprijs van €40,50 per big. In Duitsland verandert de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo niet. Deze notering staat op €43,00 per big.

Handelaren blijven wijzen naar de vleesvarkensmarkt. Pas als daar prijsherstel optreedt kan ook in de biggenmarkt omhoog worden gekeken. Voorlopig blijft de prijsdruk echter bestaan.

Prognose: prijs onder druk.


Of registreer je om te kunnen reageren.