Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Vion verhoogt varkensprijs met 5 cent per kilo

Vion verhoogt zijn varkensprijs met 5 cent naar €1,28 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het vleesconcern uit Boxtel de ontwikkeling van de DCA Beursprijs.

Voor het weekend ging die prijs ook met 5 cent omhoog naar €1,22 per kilo.

Een verbeterde vleeshandel zorgt ervoor dat de slachterijen nu wel ruimte zien om hun varkensprijzen naar boven toe bij te stellen. Verschillende onderdelen worden iets duurder verkocht. Vooral schouders en nekken leveren nu meer op, blijkt uit cijfers van marktbureau AIB Press.

Hoger aantal slachtingen

Het aantal slachtingen lag in de eerste 9 weken van het jaar wel ruim boven die van de afgelopen jaren. Rijksdienst RVO.nl registreerde tot en met week 9 in totaal 2,68 miljoen varkensslachtingen. Dat is het grootste aantal slachtingen in de eerste 9 weken van een jaar in 10 jaar tijd. Dit ruime aanbod zette de varkensprijzen in de afgelopen weken onder druk.

Dit ruime aanbod is ook terug te zien in de varkensprijzen van de voorbije weken. Het jaar begon nog goed met een aantal prijsstijgingen, om vervolgens compleet in te storten. Gemiddeld stond de DCA Beursprijs op €1,20 per kilo. De laatste keer dat de prijs in de buurt kwam van dit niveau was in 2007, toen de prijs gemiddeld op €1,21 per kilo stond in de eerste 11 weken van het jaar.

Prijzen nog onder niveau van vorig jaar

De verbeterde marktsituatie leidt deze week tot prijsstijgingen. Ondanks de stijgende lijn staan de prijzen nog wel ruim onder het niveau van een jaar terug. De Duitse Vereinigungspreis stond toen op €1,43 per kilo, 14 cent boven de huidige notering.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • wullus

  Hoezo vijf cent, vorige week stonden ze nog 1,21!!!

 • RIOGRANDE

  ze hebben 2 ct gecorrigeerd

 • boerkebrabant

  wat een stumpers, gelukkig hebben wij van rooi.

 • chila

  Dus Wulles ff bellen voor een nabetaling .

Of registreer je om te kunnen reageren.