Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Stabiele biggenprijs in stroeve markt

De handel in biggen blijft moeizaam en stroperig. De export naar landen in Zuid- en Oost-Europa ligt op z'n gat en ook over de binnenlandse markt spreken handelaren weinig positief.

De druk op de varkensprijzen zorgt voor onzekerheid bij varkenshouders. Het is dan ook niet het aanbod aan biggen dat zorgt voor een moeizame handel, maar de vraag naar de dieren. Varkenshouders zagen hun rendement iets teruglopen en de druk is voorlopig nog niet van de ketel in de varkensmarkt. Dit zorgt ervoor dat de biggenprijzen niet verder omhoog kunnen.

In Duitsland stijging van maximaal €1 verwacht

De DCA BestPigletPrice bleef dan ook staan op €38,50 per big. De biggenprijs van Vion noteert ook stabiel. Het concern uit Boxtel hanteert een prijs van €40,50 per big. Daarmee staat de biggenprijs van Vion nu nog altijd iets boven het niveau van exact een jaar geleden. In Duitsland wordt voor deze week een stijging van maximaal €1 verwacht. De prijs staat nu op €43,00 per big.

Voor hogere biggenprijzen heeft de markt eerst hogere varkensprijzen nodig. Dan hebben de varkenshouders meer middelen om biggen op te leggen. Nu de varkensnoteringen in Duitsland en Nederland dalen, lijken de biggenprijzen vooralsnog verder te kabbelen op een stabiel niveau.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • Wim Toornstra

    Rare emotie markt die biggen. De vleesvarkens waren onder deze omstandigheden allang fors gedaald.

  • John*

    zoveel biggen hangen er niet boven de markt..

Of registreer je om te kunnen reageren.