Varkenshouderij

Achtergrond 2767 x bekeken

Stabiele biggenprijs in moeizame markt

De biggenmarkt maakt deze week een pas op de plaats. Door de druk vanuit de varkensmarkt kunnen de biggenprijzen niet verder omhoog. Een verlaging ligt echter ook niet in het verschiet. Handelaren spreken van rustige, maar moeizame markt.

Het aanbod aan biggen is niet heel erg ruim, maar groeit nog wel. Omdat de vraag vanuit de mesterij wat minder is vanwege de tegenvallende opbrengsten, liggen vraag en aanbod redelijk in evenwicht. Dat zorgt dan ook voor stabiele prijzen in een rustige biggenmarkt. Als de varkensprijzen een sprongetje omhoog kunnen maken, zou dat kunnen leiden tot meer vraag naar biggen.

Moeizame export

De export naar Oost-Europese landen blijft een moeizaam verhaal. Door de hogere biggenprijzen in Nederland zijn de dieren minder aantrekkelijk om op te leggen. In Spanje zakte de biggenprijs vorige week met 3 euro. Het toont aan dat ook in Zuid-Europa de middelen ontbreken om duurdere biggen op te leggen.

Maandag kwam de DCA BestPigletPrice niet van zijn plek. Deze biggenprijs bleef staan op €38 per big. Daarmee staat de prijs nog altijd €7,50 per big hoger dan bij de start van deze notering in oktober. De Duitse Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo bleef vorige week gelijk op €42 per big.

Prognose: rustige markt.


Of registreer je om te kunnen reageren.