Varkenshouderij

Achtergrond 2151 x bekeken

Prijs stijgt in stroeve biggenmarkt

De biggenmarkt wordt nog steeds omschreven als moeizaam. Vergeleken met afgelopen weken raken handelaren de biggen wat minder vlot kwijt. Het aanbod groeit iets. Desondanks zijn er stijgende prijzen te zien.

De DCA BestPigletPrice steeg maandagavond 21 maart met €1,00 naar €39,50 per big. Vion volgde woensdag 23 maart met dezelfde prijsstijging en komt nu uit op prijs van €40,50 per big. In de Duitse markt zag de Nord-West-commissie ruimte voor een prijsstijging van 50 cent naar €42,50 per big. De verwachting is dat deze biggenprijs nog een stapje verder omhoog kan

Tegenvallende vraag

De export naar Spanje en Oost-Europa is uiterst moeizaam. Handelaren geven aan dat de vraag vanuit die exportbestemmingen flink tegenvalt. Duitsland vraagt nog wel Nederlandse biggen, maar alleen Piétrain-biggen kunnen in grote koppels worden afgezet. De afzet van kleinere koppels is lastig. Dat gebeurt bovendien tegen lagere prijzen.

Door de hogere varkensprijzen van vorige week was er deze week ruimte voor hogere biggenprijzen. Nu de varkensmarkt in Duitsland een stapje terug moet doen, is er voor verdere verhoging in de biggenmarkt geen ruimte. Een daling is echter niet aan de orde.

Prognose: stabiele biggenprijzen.
Of registreer je om te kunnen reageren.