Varkenshouderij

Achtergrond 1908 x bekeken

Prijs stijgt in stabiele biggenmarkt

In de biggenmarkt groeit het aanbod licht. Die trend is de laatste weken al zichtbaar en zet ook deze week verder door.

Door de aantrekkende varkensmarkt en de hogere varkensprijzen neemt de interesse om biggen op te leggen vanuit de mesterij ook wat toe. Dit alles leidt tot een stabiele marktsituatie.

Lastige afzet naar Duitsland

Handelaren geven aan dat de afzet van biggen naar Duitsland lastig is. Kleine koppels kunnen niet of nauwelijks worden afgezet. Alleen grote koppels met kwalitatief goede biggen worden opgelegd door de Duitse varkenshouders.

In vergelijking met een jaar geleden staan de biggenprijzen iets hoger. De biggennotering van Vion stond een jaar terug op €38 per big. Deze week komt de biggenprijs van het vleesconcern uit Boxtel uit op €39,50 per big, een verhoging van 50 cent ten opzichte van vorige week.

Ook in Duitsland hogere biggenprijs verwacht

De DCA BestPigletPrice ging maandagavond ook met 50 cent omhoog en staat nu op €38,50 per big. In de Duitse markt blijft de Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo nog staan op €42 per big. Varkenshouderijorganisatie ISN verwacht dat deze prijs, voornamelijk vanwege de verbeterde situatie in de varkensmarkt, deze week een lichte stijging laat zien.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.