Varkenshouderij

Achtergrond 4078 x bekeken

Krap aanbod duwt varkensprijs omhoog

De Duitse Vereinigungspreis is met 4 cent gestegen naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. Ook de prijs van slachterij Tönnies ging met 4 cent omhoog naar €1,33 per kilo.

In totaal zijn de noteringen nu met 9 cent gestegen in 2 weken tijd. De vleeshandel in Duitsland loopt vlot. In de markt is goed merkbaar dat Pasen voor de deur staat en dat de afzet van het vlees goed verloopt. Over de hele linie loopt de verkoop beter, maar vooral nekken en schouders zijn goed gevraagd. Dat zorgt voor hogere verkoopsprijzen in de vleeshandel.

Minder slachtingen

Tegenover de aantrekkende vleeshandel staat een krap aanbod aan slachtrijpe varkens. Het krappere aanbod is ook terug te zien in het aantal slachtingen van vorige week. Het Duitse landbouwministerie registreerde in totaal 969.854 varkensslachtingen. Dat is het laagste aantal in een reguliere slachtweek sinds de eerste week van september van vorig jaar. Slachthuizen willen nemen de slachtrijpe varkens graag op.

Betere situatie op Nederlandse varkensmarkt

Ook in de Nederlandse varkensmarkt is sprake van een verbeterde situatie. De vleeshandel trekt wat aan. Over de hele linie zijn plusjes op de prijzen te zien, maar net als in Duitsland leveren voornamelijk nekken en schouders wat meer op. Dat blijkt uit cijfers van AIB Press, marktbureau voor de vleessector.

Het leidde deze week al tot een stijging van de varkensprijs bij Vion (€1,28 per kilo) en de DCA Beursprijs (€1,22 per kilo). Ook slachthuizen Compaxo en Van Rooi Meat laten nu een prijsstijging zien. Compaxo komt na een plus van 6 cent uit op €1,25 per kilo en Van Rooi Meat noteert nu €1,24 per kilo, 5 cent meer dan een week geleden.

Prognose: stabiele markt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.