Varkenshouderij

Achtergrond 2720 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs 5 cent omhoog

De Duitse varkensprijs is met 5 cent gestegen. Zowel de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion als de Vereinigungspreis staan nu op €1,29 per kilo geslacht gewicht. In de Nederlandse varkensmarkt verhoogde alleen slachterij Compaxo zijn varkensprijs.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is niet groot in Duitsland. Toch zijn de slachterijen op zoek naar varkens. Deze marktsituatie is terug te zien in de verhoogde varkensprijs. Dinsdagmiddag pluste ook de prijs op Teleporc-veiling ook al met 3 cent naar €1,33 per kilo. In de Duitsland loopt de vleesmarkt wat vlotter en wordt meer vlees verkocht.

Krapper aanbod

Het krappere aanbod aan slachtrijpe varkens is ook terug te zien in de slachtcijfers van het Duitse landbouwministerie BLE. In week 9 werden in totaal 981.633 varkens aan de haken gehangen in de Duitse slachterijen, 3.000 meer dan een week eerder, maar opnieuw minder dan een miljoen. Het slachtgewicht stabiliseerde volgens BLE op een gemiddelde van 95,8 kilo.

Ook in de Nederlandse vleeshandel loopt het allemaal wat soepeler. Marktbureau AIB Press ziet dat ook de prijzen van verschillende deelproducten van de varkens deze week wat duurder verkocht worden. Vooral nekken worden wat duurder aan de man gebracht. Ook ribben, buiken en schouders zijn iets hoger geprijsd dan een week geleden.

Situatie is verbeterd

In de Nederlandse varkensprijzen is die verbeterde situatie in de vleeshandel ook terug te zien. Compaxo verhoogt zijn notering met 2 cent naar €1,19 per kilo geslacht gewicht. Van Rooi Meat noteerde stabiel op €1,19 per kilo. Eerder deze week liet Vion zijn varkensprijs ook ongewijzigd op €1,21 per kilo. Het concern uit Boxtel ziet verbetering in de Europese vleesmarkt, maar buiten Europa is die betere vleeshandel nog niet merkbaar volgens Vion.

Prognose: stabiele markt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    nu hilckman als zwakste schakel is omgevallen dient de volgende zich weer aan, vion laat de prijs gelijk, maar je geloofd toch niet dat de leveranciers van vion dit pikken, op het hoofdkantoor zullen ze het wel druk hebben met bijbetalen, ze zijn misschien te groot om te vallen, maar wat verzieken ze de markt toch telkens weer

  • chila

    Als het gevecht om de varkens begint zal blijken of Vion nog meekan en zo ja hoelang .
    Het is te hopen dat ze snel overgenomen worden door een Chinees die de hele top er uit knikkerd zonder gouden handdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.