Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Verschil tussen varkensprijzen loopt op

De Nederlandse en Duitse varkensprijzen komen steeds verder uit elkaar te liggen. De noteringen in Duitsland bleven woensdagmiddag voor de vierde week op rij gelijk, terwijl de Nederlandse prijzen een nieuwe daling lieten zien.

De Duitse varkensprijzen blijven staan op €1,31 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staan de Duitse prijzen nu 11 cent boven de DCA Beursprijs, die vorige week vrijdag nog met 3 cent daalde naar €1,20 per kilo. Het verschil tussen de Vereinigungspreis en de DCA Beursprijs (of een voorloper daarvan) is niet vaak zo groot als nu.

Een moeizame vleeshandel zet de Nederlandse varkensprijzen onder druk. De marges in de vleesverkopen lopen verder terug. Slachterijen zien zich genoodzaakt de varkensprijzen naar beneden bij te stellen. Van Rooi Meat en Compaxo volgen het voorbeeld van de DCA Beursprijs en Vion. Zij verlagen in week 6 hun varkensnoteringen met 2 cent naar €1,22 per kilo.

Duitse prijzen

Ook in Duitsland verloopt de vleeshandel stroef. Ondanks signalen van slachterijen dat ze de prijs willen verlagen, is dat ook deze week niet gebeurd. De notering van Tönnies en Vion GmbH bleven net als de Vereinigungspreis staan op €1,31 per kilo. Dinsdagmiddag ging de prijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) zelfs met 1 cent omhoog naar €1,31 per kilo geslacht gewicht.

De verhoging van de prijs op de Teleporc-veiling biedt perspectief richting volgende week. Het zou zo maar eens kunnen dat de Duitse varkensprijzen dan ook een kleine plus laten zien,

Prognose: stabiele varkensprijs.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • Wisegay

    De ketenpartners vullen als gewoonlijk hun zakken....

Of registreer je om te kunnen reageren.