Varkenshouderij

Achtergrond 5180 x bekeken 3 reacties

Vereinigungspreis zakt met 7 cent

De Duitse varkensprijzen zijn verder gedaald. De Vereingungspreis zakte met 7 cent, terwijl de Duitse slachterijen verlaagden met 2 cent. Hiermee komen de Duitse prijzen uit op €1,24 per kilo geslacht gewicht.

Varkenshouderijorganisatie ISN meldt dat de vleeshandel in Duitsland nog altijd zeer moeizaam verloopt. De gehoopte opleving blijft nog altijd uit en daardoor zitten er geen prijsstijgingen in het vat. Toch ligt het aanbod aan slachtrijpe varkens in Duitsland op een normaal niveau voor de tijd van het jaar.

In week 7 werden 980.036 varkens aan de haak gehangen. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie. Dat zijn 5.000 varkens minder dan een week eerder en het gemiddelde slachtgewicht was opnieuw iets lager dan een week eerder. Het slachtgewicht kwam vorige week uit op 95,9 kilo.

Ook Nederlandse prijzen omlaag

In Nederland is het verhaal niet veel anders dan in Duitsland. De DCA Beursprijs ging voor het weekend al 3 cent naar beneden en gaf daarmee een signaal af in de Nederlandse markt. De slachterijen stellen hun prijzen deze week ook naar beneden toe bij.

Alle slachterijen hanteren een verlaging van 2 cent. Vion staat na die daling op €1,23 per kilo, terwijl Compaxo op €1,20 per kilo hanteert. Van Rooi Meat en Hilckmann duiken net als de DCA Beursprijs onder de €1,20 per kilo. Bij beide slachterijen staat de prijs nu op €1,19 per kilo.

De vleeshandel loopt weliswaar wat vlotter dan in de voorbije weken, maar slachterijen zien dat gebeuren tegen kleinere marges. Die ontwikkeling zet de varkensprijzen nog altijd onder druk. Ruimte voor prijsstijgingen is niet aanwezig.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

  • BW

    Ik hoor dat er een Nederlandse slagerij per direct mee stopt?

  • krulsaart

    Klopt vanaf maandag. Helaas....

  • boer12

    .

Of registreer je om te kunnen reageren.