Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitse varkensprijs gelijk, Nederlandse omlaag

De Duitse varkensprijzen zijn opnieuw gelijk gebleven. Zowel de Vereinigungspreis als de noteringen van slachterijen Vion en Tönnies staan op €1,31 per kilo geslacht gewicht.

Dinsdagmiddag bleef ook de varkensprijs op de internetbeurs al stabiel op €1,35 per kilo geslacht gewicht.

Evenwichtige varkensmarkt

In Duitsland is sprake van een evenwichtige varkensmarkt. De slachterijen nemen het aanbod aan slachtrijpe varkens goed op. De Duitse slachthuizen verwerkten in week 4 1.019.075 varkens. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie. Vorig jaar werden in dezelfde week nog ruim 25.000 varkens meer geslacht. Het slachtgewicht ligt nog wel steeds iets boven de 96 kilo.

ISN: opslagregeling zorgt voor onrust

De vleeshandel verliep wat moeizamer de voorbije weken, maar dit resulteerde niet in prijsdalingen in Duitsland. Toch is van hosannastemming geen sprake in de vleeshandel. De Duitse Varkenshouderijorganisatie ISN meldt dat de stemming in de vleesmarkt wat minder positief is. ISN noemt de ontwikkelingen rondom de private-opslagregeling als reden voor de onrust.

De verwachting is dat de prijzen vooralsnog gelijk blijven. Duitse slachthuizen kunnen de dieren goed plaatsen en hier en daar is zelfs nog wat ruimte binnen de slachtprogramma's.

Nederlandse noteringen onderuit

In tegenstelling tot de Duitse varkensprijzen, gingen de Nederlandse varkensnoteringen woensdagmiddag wel onderuit. De varkensprijs van Van Rooi Meat volgde het voorbeeld van Vion eerder deze week en leverde 2 cent in. Het concern uit Helmond noteert nu €1,24 per kilo. Compaxo en Hilckmann haalden beiden 3 cent van de prijs af en staan nu op respectievelijk €1,24 en €1,23 per kilo.

Prognose: varkensprijs stabiel.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • niet

    Duitsland evenwicht en hier in Nederland niet?? Volgens mij exporteren we veel naar Duitsland waarom hier dan wel weer zakken??

Of registreer je om te kunnen reageren.