Varkenshouderij

Achtergrond 4048 x bekeken 6 reacties

Duitse Vionprijs zakt naar €1,26, Vereinigungspreis stabiel

Vion GmbH heeft zijn varkensprijs met 5 cent verlaagd naar €1,26 per kilo geslacht gewicht. Daarmee loopt het vleesconcern uit de pas met de Vereinigunspreis en de notering van Tönnies.

De Vereinigungspreis en de Tönnies-prijs bleven wel staan op het niveau een week terug en noteren €1,31 per kilo geslacht gewicht.

Aan het begin van deze week kwamen er al signalen dat de varkensprijzen in Duitsland wel eens stap naar beneden konden maken. De moeizame vleeshandel zet nog altijd druk op de varkensprijzen.

De Vereinigungspreis en de notering van Tönnies staan nu al voor de vijfde week op rij op hetzelfde niveau. De druk op de varkensprijs blijft bestaan.

Krap aanbod varkens in Duitsland

In Duitsland nemen de slachterijen de aangeboden varkens graag op. Het aanbod is aan de krappe kant en slachterijen zoeken deze week naar varkens. Aan het begin van de week schermden de slachthuizen met een verlaging van de varkensprijs. Alleen Vion voegde uiteindelijk de daad bij het woord door zijn varkensprijs naar beneden toe bij te stellen.

De Duitse slachterijen verwerkten in week 6 ruim 985.000 varkens. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie. Dat zijn bijna 15.000 dieren meer dan een week eerder. Het gemiddelde slachtgewicht loopt wel steeds iets verder terug. In week 6 lag het slachtgewicht gemiddeld op 96 kilo. Een week eerder lag dat gewicht nog op 96,1 kilo.

Nederlands aanbod ruim voldoende

Het aanbod aan slachtrijpe varkens in Nederland is ruim voldoende. De slachtgewichten lopen bovendien op en dat zorgt voor meer vlees in de handel. Die verloopt nog altijd moeizaam. Toch melden slachterijen dat meer vlees wordt afgezet. Dat gebeurt echter wel tegen lagere prijzen.

De moeizame vleeshandel zet varkensprijzen nog wel onder druk. De noteringen blijven deze week wel gelijk. Van Rooi Meat houdt vast aan €1,22 per kilo. Vion en de DCA Beursprijs bleven eerder al staan op hetzelfde niveau als vorige week. Hilckmann komt donderdag met een varkensprijs.

Prognose: instabiele markt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • John*

  prijs naar beneden zetten is blijkbaar de enige manier om meer varkens binnen te krijgen... gewoon de rem erop met leveren. er zijn ook geen biggen die de varkens de stal uitduwen.

 • boerkebrabant

  een vos verliest nooit zijn streken

 • Popejapie

  De enige reden hiervoor is dat Tönnies deze week Autofom 3 invoert, daardoor lopen de 'vettere' dieren meteen naar VION die nog met het prikpistool klassificeert.
  Prijs omlaag , want ze komen toch wel, schijnt VION te denken!!!!!!!

 • fransderondhoeven

  wie is nog zo dom om aan vion te leveren die hadden 30 jaar geleden al naar de klote moeten gaan niks dan ellende met die zaak

 • tieleke

  het slacht gewicht loopt op dus sneller leveren minder kg op de markt dus betere prijs

 • Snel

  VION GMBH = Gappen Met Beide Handen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.