Varkenshouderij

Achtergrond 4436 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensprijzen opnieuw met 5 cent omlaag

De Duitse varkensprijzen zijn opnieuw met 5 cent gedaald. De Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion Duitsland staan nu op €1,55 per kilo geslacht gewicht.

In drie weken tijd zijn de prijzen nu met 17 cent per kilo gedaald.

Een zeer ruim aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens zet de Duitse markt onder hoogspanning. Mede door het ontbreken van een slachtdag vorige week moeten nog veel varkens een plek aan de haken krijgen. Het is een mogelijkheid voor slachterijen om de prijs te drukken, want in de vleeshandel worden nog altijd niet de gewenst marges geboekt.

De laatste keer dat de noteringen zo’n vrije val maakten was in september van 2014. Toen zakten de prijzen in vier weken tijd met in totaal 25 cent naar €1,40 per kilo. Ook toen was een ruim aanbod aan slachtrijpe varkens debet aan de forse prijsval van de varkensnoteringen. Na die daling ging de prijs aan het einde van het jaar nog verder omlaag richting €1,28 per kilo.

In week 40 werden door de Duitse slachterijen 880.197 varkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie. Dat zijn beduidend minder dieren dan in de voorafgaande weken, maar dat gebeurde wel met een slachtdag minder. Het slachtgewicht nam daarentegen wel fors toe. Gemiddeld werden de varkens een halve kilo zwaarder aan de haken gehangen bij 96,3 kilo.

Ook Nederlandse varkensprijzen omlaag

In de Nederlandse markt verlaagde Compaxo zijn prijs woensdag ook met 5 cent naar €1,54 per kilo. Van Rooi Meat gaat nog een stapje verder en haalt 6 cent van de prijs af en staat nu op €1,53 per kilo. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is ook in Nederlandse markt aan de ruime kant en vanuit de vleeshandel komen weinig positieve geluiden. Dat zorgt voor druk op de varkensprijzen.

Prognose: instabiele varkensmarkt.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • kalkar

  krijgen wij ook net zoals de koeieboeren financiële steun uit Brussel of Den haag? Ik weet zeker dat de armoe bij de varkensboeren vele malen groter is. En wil de laatste normale ( lees gezinsbedrijf ) het licht uit doen?

 • Farmer4life2

  Echt onbegrijpelijk de varkensmarkt.
  Zijn jullie al over de 2 jaar slechte prijzen heen?

 • kalkar

  Farmer, NEE.

 • Jonas Brabant

  Het gat is nog niet eens hálf dicht!

 • adriemulders

  vierde kwartaal vier procent minder varkens in Europa???,volgende week eens kijken in de statestieken of er werkelijk zoveel geslacht worden.maar een ding is duidelijk,een dag minder slachten en ze klieren er weken mee.
  en de "vakpers "slikt het voor zoete koek.

 • kalkar

  Waar komen toch opeens al die fucking varkens vandaan?

 • adriemulders

  kalkar;waar lees je dat?,of neem je het ook klakkeloos over van de pers,en de rondrijdende meevreters!

 • kalkar

  Adrie, -6.-6.-5. zijn helaas feiten. Voor de mesters weer een jaar naar de klote. Jaar is bijna ten einde.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.