Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Biggenmarkt moet een stap terug doen

De neerwaartse spiraal waar de biggenmarkt zich in bevindt, is nog niet ten einde. De vraag naar biggen loopt wat terug, terwijl er genoeg op de markt zijn.

Toch hoeven de biggenprijzen niet veel verder weg te zakken. Daarvoor moeten de varkensprijzen echter wel stabiliseren.

Moeizame afzet losse koppels biggen

Binnen de vaste koppelingen loopt de afzet van biggen aardig door. De afzet van losse koppels biggen is daarentegen moeizaam. Vleesvarkenshouders wachten nog even af, nu de biggenprijzen waarschijnlijk nog wat verder zullen zakken. Het enthousiasme om biggen op te leggen is daarom niet heel erg groot.

Stroeve export

Ook de export van biggen, vaak losse koppels, blijft een stroef verhaal. De dieren gaan de grens wel over, maar tegen zeer lage prijzen. Naar Spanje gaan heel weinig biggen, omdat de biggenproductie in dat land alleen maar groeit. De import van biggen uit andere landen is daarom niet nodig. De uitvoer van biggen naar Oost-Europa verloopt heel erg tam.

Lage prijs exportbiggen

De moeizame biggenhandel vertaalt zich ook in lagere biggenprijzen. De DCA BestPigletPrice zakt met €1,50 naar €41,50 per big.

In de Duitse markt zakte de Nord-Westprijs zelfs met €2,00 naar €48,00 per dier. De verwachting is dat de biggenprijzen ook de komende week nog een kleine stap naar beneden zetten.

Prognose: lichte prijsdaling.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Laatste reacties

 • VOF Heinemans

  Nord-West prijs is in totaal maar €3,- gezakt, DCA is al €4.5 gezakt!!
  Vanwaar de indruk dat de Duitse notering harder zakt??

 • KGB

  Goede opmerking Heinemans. was beter dat Boerderij dat erbij vermeldt.

 • Frank Bussink

  Beste Heinemans en KGB,

  Terechte opmerking: de DCA BestPigletPrice is inderdaad meer gezakt dan de Nord-Westprijs. De Nord-Westprijs geldt echter voor de afgelopen week, dus die heeft nog 'een week tegoed'. De totale daling zal uiteindelijk niet veel afwijken van de totale daling van de BPP.

Of registreer je om te kunnen reageren.