Varkenshouderij

Achtergrond

Krap aanbod; biggenprijs omhoog

De biggenmarkt is het nieuwe jaar goed begonnen. In de laatste weken van 2015 was al sprake van een sterk verbeterde markt en die lijn is doorgetrokken na de jaarwisseling.

Het aanbod aan biggen is nog altijd krap en dat duwt de prijs omhoog. In de handel leeft de verwachting dat de biggenprijzen nog verder zullen stijgen in de komende weken.

Goede vraag naar biggen

De vraag naar biggen vanuit de varkenshouderij is goed te noemen. Ondanks de huidige lage varkensprijzen, leggen binnenlandse mesters de dieren graag op. Ze verwachten dat de prijzen voor vleesvarkens zullen stijgen, de komende maanden. Ook de export van biggen loopt vlot door. Vanuit Duitsland worden biggen gevraagd, maar ook de uitvoer naar landen als Spanje en Polen trekt aan.

Biggenprijzen verder omhoog

Het krappe aanbod aan biggen en de verwachte stijging van de varkensprijzen, zorgen ervoor dat de biggenprijzen verder omhoog gaan. De BestPigletPrice komt in week 1 uit op €34 per big, een euro meer per dier dan in de laatste week van vorig jaar. In Duitsland staat de Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo nu op €33 per big. Daarmee staat de biggenprijs een euro onder het niveau van een jaar geleden. Toen vonden de prijzen pas eind januari hun weg omhoog.

Prognose: stijgende prijzen.


Of registreer je om te kunnen reageren.