Varkenshouderij

Achtergrond 2749 x bekeken

Biggenprijs maakt nieuwe stap omhoog

De biggenmarkt trekt de stijgende lijn verder door. Het aanbod aan biggen is net als in de voorbije weken krap. Daartegenover staat een goede vraag naar de biggen. Zowel in binnen- als buitenland worden biggen goed gevraagd.

De stijgende varkensprijzen zorgen ervoor dat de varkenshouders aan het einde van de rit wat meer overhouden. Daardoor durven ze volgens handelaren wat meer te investeren in nieuwe biggen. Bovendien willen ze verdere prijsstijgingen in de biggenmarkt voor blijven. Naast de goede binnenlandse vraag naar biggen loopt ook de export van de dieren vlot door. Hoewel er seizoensgebonden wat minder biggen zijn, worden de dieren goed gevraagd vanuit verschillende landen. Deze ontwikkelingen zorgen voor een positieve stemming in de markt.

Stijgende prijzen

De goede marktsituatie is ook terug te zien in de stijgende biggenprijzen. De DCA BestPigletPrice komt deze week uit op €36 per big, 2 euro meer dan een week geleden. Vion hanteert een biggenprijs van €35,50, 3 euro meer dan vorige week. Ook in de Duitse markt zetten de biggenprijzen de stijgende lijn door. De Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo stond in week 1 op €35 per big, een stijging van 2 euro ten opzichte van een week eerder.

Prognose: stijgende biggenprijzen.


Of registreer je om te kunnen reageren.