Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenmarkt trekt stijgende lijn door

De biggenmarkt blijft positief gestemd. Het aanbod aan biggen is nog altijd niet groot en wordt zelfs steeds kleiner, zo geven handelaren aan.

De vraag naar de dieren blijft goed, al zorgen de signalen dat de varkensprijzen minder fors stijgen ervoor dat de druk om snel op te leggen minder groot is dan in de voorbije weken.

De goede marktsituatie vertaalt zich ook in week 3 weer in prijsstijgingen. De DCA BestPigletPrice steeg maandag met €2 naar €38 per big. Vion volgt de ontwikkeling van de DCA BestPigletPrice en verhoogde woensdagmiddag de biggenprijs met €2,50 en staat nu ook op €38 per big.

Biggenprijzen andere EU-landen ook omhoog

Ook in andere Europese landen gaan biggenprijzen omhoog. In Duitsland stijgt de Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo stond vorige week op €37 per big.

Kleinere prijsstijgingen

De verwachting is dat de biggenprijs nog verder kan stijgen, al worden de stappen waarmee dat gebeurt wel kleiner. Handelaren geven aan dat een verdere stijging van de varkensprijzen nodig is, omdat de biggen anders wel eens te duur zouden kunnen worden voor de mesters. Voorlopig laten de biggenprijzen echter nog lichte stijgingen zien, zo is de verwachting.

Prognose: lichte stijging biggenprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.