Varkenshouderij

Achtergrond 2249 x bekeken

Prijs Duitse varkens blijft gelijk

De varkensmarkt moet na een aantal weken met forse stijgingen een kleine pas op de plaats maken.

In Duitsland bleven de verschillende varkensprijzen onveranderd. De Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG) en de slachterijen noteren deze week €1,48 per kilo geslacht gewicht. Eerder bleef ook de prijs op de Teleporc-veiling gelijk op €1,52 per kilo.

Nederlandse slachterijen

De Nederlandse slachterijen Van Rooi Meat en Compaxo verhoogden woensdag nog wel hun varkensprijs naar respectievelijk €1,44 en €1,46 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgenden de slachterijen de eerdere prijsstijging bij Vion en Hilckmann naar €1,45 per kilo.

Duitse markt minder vriendelijk

De situatie in de Duitse varkensmarkt is wat minder vriendelijk dan voorgaande weken. Het aanbod aan varkensvlees is ruimer en dat is terug te zien in het aantal varkensslachtingen. Uit cijfers van het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) blijkt dat in week 37 iets meer dan 1 miljoen varkens werden geslacht, bijna 50.000 meer dan een week eerder. De vraag naar varkensvlees op Duitse markt is daarentegen wat minder. Handelaren geven aan dat ze voor volgende week geen prijsstijging verwachten in Duitsland.

Ook Nederlandse markt minder positief

Op de Nederlandse varkensmarkt is de stemming ten opzichte van de afgelopen weken wat minder positief. Het aanbod aan varkensvlees is groter, terwijl de vraag minder is en de afzet van het vlees minder vlot verloopt. De prijzen staan door het ruime aanbod onder druk. Prijsstijgingen bij de Nederlandse slachterijen worden dan ook niet verwacht.

Prognose: lichte druk op varkensprijs.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

 

Of registreer je om te kunnen reageren.