Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Opnieuw forse prijsstijging varkens

Van Rooi Meat en Compaxo hebben hun varkensprijzen andermaal fors verhoogd. Van Rooi Meat ging met 5 cent omhoog, Compaxo deed daar nog een schepje bovenop en pluste met 6 cent.

De slachterijen noteren nu respectievelijk €1,43 en €1,44 per kilo geslacht gewicht. De Duitse Vereinigungspreis ging 3 cent omhoog en komt nu uit op €1,48 per kilo geslacht gewicht. Tönnies en Vion GmbH hebben gisteren geen prijs bekend gemaakt.

De situatie op de Duitse varkensmarkt kan nog altijd als vriendelijk worden omschreven. Verwacht wordt dat de huidige situatie niet snel zal veranderen. Op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs bleef de prijs dinsdag gelijk op €1,54 per kilo. Deze veiling geeft vaak een goede beeld over de actuele situatie op de Duitse varkensmarkt.

Aanbod slachtrijpe varkens is klein

Het aanbod aan slachtrijpe varkens valt nog altijd klein uit. Dat blijkt ook uit de slachtcijfers van het Duitse Ministerie van Landbouw (BLE). Hoewel er meer varkens werden geslacht dan in week 34, ligt het aantal slachtingen nog altijd onder het gemiddelde van dit jaar. In totaal werden vorige week ruim 956.000 varkens geslacht. Ondanks het krappe aanbod, is de vraag naar varkensvlees daarentegen nog altijd levendig en dat zorgt voor de stijgende prijzen.

Vriendelijke vrakensmarkt

In Nederland is het aanbod aan vleesvarkens nog altijd vrij krap in een vriendelijke varkensmarkt. De prijzen van de slachterijen gaan mee met de ontwikkelingen van de noteringen in Duitsland. Handelaren geven aan dat ze verwachten dat de varkensprijzen verder stijgen, al zal dat minder hard gaan dan in de twee voorbij weken.

Prognose: stijgende prijzen.

Laatste reacties

  • krulsaart

    Maar wat doet Tonnies?

  • slutter

    Hele linie +3

Of registreer je om te kunnen reageren.