Varkenshouderij

Achtergrond 1884 x bekeken

Biggenprijs zakt in stroeve markt

Het is kommer en kwel op de biggenmarkt. De markt wordt andermaal als dramatisch omschreven. De definitieve beursprijs zakte woensdag met 50 cent naar €22,50 per big. De prijs is daarmee terug op het laagste niveau van de afgelopen drie jaar.

De bodem onder de biggenmarkt is door het zakken van de varkensprijzen volledig weggevallen. Handelaren verwachten niet dat de biggenmarkt zich snel zal herstellen.

Biggenprijzen blijven door het grote aanbod aan biggen en de instabiele varkensmarkt onder druk staan.

Prijsdaling verwacht voor Duitse biggen

De Duitse biggenprijzen bleven in week 39 ongewijzigd ten opzichte van een week eerder, maar voor deze week worden nieuwe prijsverlagingen verwacht van €1 tot €1,50 per big. De Nord-West-prijs van biggen in de categorie 25 kilo kwam vorige week uit op €33 per big. Mocht de prijs zakken met €1,50, dan wordt de laagste notering van de afgelopen 4,5 jaar opnieuw bereikt.

Stallen leeg in Duitsland

Het aanbod aan biggen is al een aantal weken erg ruim, al vlakte het aanbod wel iets af vorige week. In Nederland liggen de meeste schuren wel vol, maar biggen gaan weg onder de prijs. Handelaren geven aan dat de export naar Duitsland en het zuiden van Europa zeer moeizaam verloopt. In Duitsland zijn zelfs varkenshouders die hele stallen leeg laten staan.

Prijsdruk biggen houdt aan

Voorlopig wordt geen verandering in de biggenmarkt verwacht. Zeker niet gezien de lage varkensprijzen en de verwachting dat deze prijzen voorlopig niet zullen gaan stijgen.

Prognose: biggenprijzen onder druk.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.