Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biggenmarkt nog altijd moeizaam

Het is nog altijd kommer en kwel op de biggenmarkt en de prijs en lijkt vooralsnog niet mee te liften op de aantrekkende varkensmarkt.

De definitieve beursprijs voor biggen bleef andermaal onveranderd op €22,50 per big. Dat is ruim onder het niveau van vorig jaar, toen in deze week een prijs van €31,50 werd gehanteerd.

Geen prijsstijging verwacht

In de markt leeft de verwachting dat de biggenprijzen zeker niet zullen gaan stijgen de komende week. De huidige situatie op de biggenmarkt wordt door een enkeling 'dramatisch' genoemd. Er zijn veel biggen op de markt, maar het plaatsen van de dieren blijft lastig. Een deel van de varkenshouders wil ondanks de prijs nog altijd niet opleggen. Door de geringe vraag blijft de biggenprijs onder druk staan. De markt in Duitsland in het begin van de maand september wordt door een handelaar bovendien omschreven als 'traditioneel lastig'. Een daling van de biggenprijs zoals vorig najaar lijkt er vanwege de huidige lage prijs niet te komen.

Noteringen veranderen nauwelijks

In heel Europa verandert er weinig in de noteringen voor de biggen. De Duitse Nord-West-prijs blijft nog altijd hangen op €31,50 per big, de laagste notering sinds begin 2011.

Prognose: stabiele biggenprijs.

Eén reactie

  • Knorretjes

    Grote onzin wat er wordt verkondigd.
    Exportprijzen lopen al op.
    Heb de biggen  voor de komende maand al verkocht (leveren  Nederland geen volledig vaste koppeling en het hele jaar al zelfde toeslag) dus er is vraag genoeg..
    Of zijn er teveel slechte biggen?

Of registreer je om te kunnen reageren.