Varkenshouderij

Achtergrond 1983 x bekeken

Biggenmarkt blijft kwakkelen

In tegenstelling tot de varkensmarkt bleef de biggenmarkt afgelopen weken behoorlijk rustig. Ook voor deze week wordt geen vuurwerk verwacht.

De definitieve beursprijs bleef hangen op hetzelfde niveau als een week geleden. De beursprijs komt uit op €23 per big. Her en der waren wel wat lichte prijsstijgingen te zien, maar de weg omhoog lijkt nog niet gevonden.

'Biggenmarkt is dramatisch'

Een handelaar omschrijft de biggenmarkt nog altijd als dramatisch. Het aanbod aan biggen is nog steeds groot. Er zijn zelfs meer biggen in de markt dan voorgaande weken. Dat komt onder andere door het nog altijd beperkt vrijkomen van varkensplaatsen. Er zijn nog altijd varkenshouders die liever niet opleggen op dit moment, omdat ze pas eind januari weer varkens af willen leveren en niet rond de feestdagen.

Duitse notering iets omhoog

In de Duitsland gingen de biggenprijzen iets omhoog. De Nord-West-notering steeg voor het eerst sinds een paar weken. De Nord-West-prijs komt uit op €32,50 per big, een stijging van €1 ten opzichte van een week eerder. In de markt leeft de verwachting dat de komende weken weinig zal veranderen aan de huidige situatie. De prijzen zullen rond hetzelfde niveau blijven hangen.

Prognose: stabiele biggenprijs.

 

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

 

 

 

 

Of registreer je om te kunnen reageren.