Varkenshouderij

Achtergrond

Vion verlaagt prijs met 2 cent

Na zes stabiele weken verlaagt Vion zijn varkensprijs. Het vleesbedrijf haalt 2 cent van zijn prijs af en noteert nu €1,32 per kilo geslacht gewicht. Dat is het laagste niveau sinds begin februari van dit jaar.

Het aanbod van vleesvarkens is voldoende, maar vanuit de industrie en de retail blijft minder vraag naar varkensvlees. De afzet naar die partijen verloopt in de zomermaanden altijd stroef en dat is dit jaar niet anders. De vraag naar schouder-, buik- en nekvlees neemt wel toe, maar de vraag naar bacon en hammen blijft op een laag niveau hangen.

Lagere noteringen Hilckmann

De beursprijs en de notering van slachterij Hilckmann zijn respectievelijk op vrijdagavond en zaterdag al met 3 cent per kilo verlaagd.

Prognose: aanhoudende prijsdruk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.