Varkenshouderij

Achtergrond 3718 x bekeken

Varkensprijzen Duitse slachterijen stijgen

De Duitse vereniging van varkenshouders, Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEGZ), heeft haar varkensprijs verhoogd met 3 cent en komt uit op €1,39 per kilo geslacht gewicht.

De Duitse slachterijen Vion en Tönnies gingen mee met die verhoging en noteren ook €1,39 per kilo. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs zakte dinsdag daarentegen met 1 cent naar een gemiddelde prijs van €1,42 per kilo geslacht gewicht.

In Nederland noteert Compaxo €1,34 per kilo, een stijging van 1 cent ten opzichte voorgaande weken. Van Rooi Meat volgt die opgaande beweging en komt uit op €1,33 per kilo geslacht gewicht. Eerder verhoogden vleesconcerns Hilckmann en het Nederlandse Vion ook hun prijzen. Beide vleesconcerns verhoogden met 1 cent en noteren nu eveneens €1,33 per kilo geslacht gewicht.

Marktstemming wat vriendelijker

De stemming in de markt is al wel wat vriendelijker te noemen dan de voorgaande weken. De voorraden varkensvlees in de EU zijn nog altijd ruim. De afzet naar de vleesverwerkende industrie neemt weer wat toe. Het terugkeren van de consument en het naderende einde van de vakantieperiode zijn hier debet aan. De industrie start weer op en daardoor neemt de vraag aan de onderkant van de markt wat toe.

Ondanks de prijsstijgingen bij verschillende slachterijen liggen de prijzen nog altijd ruim onder het niveau van vorig jaar, toen de prijzen van de verschillende slachterijen in zowel Duitsland als Nederland rond de €1,60 per kilo geslacht gewicht lagen.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.