Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Duitse slachterijen verhogen varkensprijs

De Duitse Vereinigungspreis leverde gisteren een cent in en komt uit op €1,36 per kilo geslacht gewicht.

In het gevecht rondom het betalen van huisprijzen door de vier grote Duitse slachterijen hebben de slachterijen en de noteringscommissie elkaar weer gevonden; Vion en Tönnies deden gisteren beide een cent bij de varkensprijs en komen ook uit op een notering van €1,36 per kilo. De meest recente internetveiling levert een gemiddeld gelijkblijvende notering op van €1,41 per kilo. In Nederland noteert Van Rooi stabiel op €1,32 per kilo; Compaxo steeg met 2 cent naar €1,33 per kilo.

De situatie op de varkensmarkt is nog niet veel beter dan vorige weken. Wel is in Duitsland sprake van een achterblijvend varkensaanbod. De afgelopen weken was er een rustige vraag naar varkensvlees waardoor er toch varkens voldoende waren. Er zijn signalen in de markt dat die situatie gaat veranderen nu de vakanties op een einde lopen. De vleesverwerkende industrie start weer op en ook de consumptie van varkensvlees kan een impuls krijgen, zeker als de temperaturen de komende week gunstig waarden bereiken. Het effect daarvan op de vleesverkoop is in dit deel van de zomer echter beperkt.

De stemming in de markt is dat varkensprijzen zeker niet hoeven te dalen. Er komt langzaam wat ruimte voor prijsverhogingen, maar de vleesmarkt blijft uiterst fragiel. Dat komt mede doordat grote voorraden varkensvlees in de EU en het ontbreken van Russische kopers de varkensmarkt voor de voeten blijven lopen.

Prognose: stabiele prijzen

Rene Stevens

Laatste reacties

  • krulsaart

    Ik neem aan dat de slachterijen wel geprobeerd hebben 2 weken met een halve cent te verhogen want dit gaat zo wel erg hard.

  • Jan Brabant

    Verhogen de slachtprijs ? Halllo wakker worden Rene Stevens.
    Ze hebben per saldo de prijs met 4 ct. verlaagd, zou allemaal gecorrigeerd worden volgens de deskundigen. Maar vooalsnog hebben we het te doen met 1.36 ipv 1.40.En dat is een verlaging !! 
    Ik zie die blauwe lijn toch echt naar beneden gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.