Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

Duitse Vereiningspreis daalt verder; 2 cent minder per kilo

De Duitse Vereinigungspreis is met 2 cent gedaald naar €1,38 per kilo geslacht gewicht.

De afgelopen weken bleef de prijs stabiel en verwacht werd dat dit tot aan het einde van de vakantieperiode zo zou blijven. De Duitse vleesconcerns Tönnies en Vion GmbH volgen de Vereinigungspreis en zakken met hun prijs.

Vion en Tönnies

Waar beide concerns de afgelopen zes weken hun prijzen niet veranderden, doen ze dat deze week wel. De Duitse Vion houdt voor donderdag nog een prijs van €1,38 per kilo geslacht gewicht aan en zakt vanaf vrijdag verder naar €1,35. Tönnies slaat die tussenstap over en noteert direct €1,35 per kilo geslacht gewicht.

Nederlandse bedrijven volgen Duitse

De Nederlandse concerns Vion, Compaxo, Van Rooi Meat laten hun prijzen al weken onveranderd. Verwacht wordt dat de Nederlandse bedrijven hun Duitse collega's gaan volgen. De komende weken zullen naar verwachting ook hier veranderingen optreden. Hilckmann Meat gaat hierin voorop en veranderde na vijf stabiele weken tot dusver als enige de varkensprijs. Het concern uit Nijmegen haalde 1 cent van de prijs af vanwege de onrustige markt en noteert nu €1,34 per kilo geslacht gewicht.

Minder vraag

Vanwege de vakanties is er in Nederland minder vraag naar varkensvlees. Daarnaast is het uitblijven van barbecueweer een van de oorzaken voor de mindere vraag naar varkensvlees. Slachterijen zitten niet te springen om slachtrijpe varkens. Een verhoging van de varkensprijs ligt niet in het verschiet. Gezien de daling van de prijzen in Duitsland valt eerder te verwachten dat ook de Nederlandse prijzen gaan dalen.

Prognose: varkensprijzen dalen.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra


  UItblijven van bbq weer?????   Schrijf dan niets.

 • Jan Brabant

  De prijs kan nog 1.38 euro zakkken en dan is de koek op !

 • zeugenstal


  wim roornstra ,, klopt  ,,,, schrijf dan idd niets,, ga dan gewoon naar meneer  poetin en pleur die grens open , en maak je nuttig ,,
 • willywolfkamp1

  Dinsdag morgen maakte Tonnies al bekend dat ze -10 willen op de woensdag in de wetenschap dat als ze de  helft realiseren het al goed is. Hiervoor hebben ze twee redenen, de eerste, maandag start veel vleesverwerkers weer op dus zijn ze extra varkens nodig en waneer zijn vleesvarkenshouders bereid extra te leveren..... als de prijs daalt.
  Tweede reden, Tonnies heeft dit jaar al 3x de prijs terug moeten corrigeren naar €1.40 en nu hebben ze een andere strategie, vooraf verlagen zodat de prijs over 3 weken pas weer op €1.40 staat en dus niet het risico lopen om €1.50 te moeten betalen dit jaar.
  Wie de varkens heeft of krijgt heeft de macht, als we zelf wat aan onze varkens willen verdienen zullen heel anders met Tonnies om moeten gaan maar ook een DC en een Vion zijn geen haar beter.
  Laten we met zijn allen eens de rug recht houden en voor onze belangen opkomen. Ik weet 100% zeker als we Vion maandag confronteren met een gesloten slachterij dat de - 5 snel ongedaan is gemaakt want deze -5 heeft helemaal niks met een slecht vleesmarkt te maken en ook helemaal niks met dit onzin verhaal van Frank Bussink

 • krulsaart

  Gelukkig komt over 2 weken de opleving van de Rabobank:(

 • slutter

  Wolfkamp,ga verder........

 • Jan Brabant

  @Willy, je kunt beter even contact opnemen met Schuttert dat die volgende week geen varkens naar Tönnies brengt. Dat zet meer zoden aan de dijk.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.