Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs blijft op laag niveau

De definitieve beursprijs voor biggen is gelijk gebleven op een notering van €22,50 per big. Daarmee is de prijs gelijk aan de voorlopige notering van afgelopen vrijdag.

Het is nog altijd de laagste notering in de afgelopen twee jaar. Verwacht wordt dat voorlopig weinig zal veranderen en dat de markt verder zal kabbelen op het huidige lage niveau.

De biggenmarkt blijft hinder ondervinden van de onstabiele varkensmarkt. Het vertrouwen in die markt is nog altijd niet groot. Bovendien staat een deel van de varkenshouders niet te springen om nu biggen op te leggen. Ze zijn niet enthousiast om rond kerst en de jaarwisseling slachtrijpe varkens te leveren, omdat die in die periode doorgaans minder opbrengen. Ze wachten liever tot medio september met het opleggen om pas na de feestdagen weer te leveren.

In het buitenland ging de Duitse Nord-West-notering opnieuw naar beneden en noteert nu €31,50 per big. De vrije val die eind juni van dit jaar werd ingezet duurt nog altijd voort. Sinds het begin van 2011 was de notering nog niet zo laag als nu. De huidige Nord-West-notering ligt maar €1 boven dat laagste niveau van de afgelopen zes jaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.