Varkenshouderij

Achtergrond 1736 x bekeken 1 reactielaatste update:15 jul 2015

Vion houdt varkensprijs weer gelijk

De varkensprijs van Vion blijft stabiel op €1,34 per kilo geslacht gewicht.

Na de verlaging van de beursprijs afgelopen vrijdag met 1 cent was er angst in de markt dat ook de slachterijen de prijzen zouden gaan verlagen. De grootste slachterij van Nederland ziet daar nog geen noodzaak toe. Het prijsverschil met dezelfde slachtweek van vorig jaar is nog altijd 29 cent per kilo.

Vion zit met de stabiele prijzen op dezelfde lijn als de slachterijen in Duitsland. De slachterij ziet weinig beweging in de vleesmarkt. Voor de huidige slachtcapaciteit is het aanbod varkens groot genoeg, dus daar is geen reden om de prijs aan te passen. Ook in de Duitsland zijn de signalen dat prijzen deze week stabiel blijven.

Prognose: prijzen stabiel.

Rene Stevens

Eén reactie

  • Jan Brabant

    leest iemand die marktberichten nog? 1.40?
    volgens mij staat vion op 1.34.

Of registreer je om te kunnen reageren.