Varkenshouderij

Achtergrond 2690 x bekeken 3 reacties

Varkensprijzen blijven onveranderd

De Duitse Vereinigungspreis blijft net als voorgaande weken stabiel op €1,40 per kilo. Daarmee is er opnieuw weinig veranderd in de Duitse markt en het lijkt erop dat dit de komende weken ook niet zal gebeuren.

De prijs ligt nog altijd ruim 20 cent onder die van vorig jaar deze tijd.

Laag aanbod slachtvarkens

Het aanbod van slachtvarkens in Duitsland blijft laag en ook de vraag naar slachtvarkens is niet heel erg hoog. Tönnies houdt de prijs, net als de afgelopen vier weken, op €1,40 per kilo. Omdat wijzigingen op de Duitse vleesmarkt niet worden verwacht, zullen de komende weken de prijzen niet tot weinig veranderen.

Nederlandse varkensprijzen veranderen weinig

Ook de varkensprijzen in Nederland zijn de afgelopen periode weinig veranderd en dat is ook deze week niet anders. Vion en Van Rooi Meat houden de prijs op op €1,34 per kilo. Compaxo zit daar met €1,35 heel iets boven. In de markt leeft de verwachting dat tot en met eind augustus weinig aan de huidige situatie zal veranderen.

EU exporteert meer varkensvlees

De export van varkensvlees vanuit de Europese Unie blijft wel stijgen. Met name de export naar China ligt veel hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De Aziaten namen in totaal 372.000 ton varkensvlees af in 2015, ruim 100.000 ton meer dan een jaar terug.

Prognose: varkensprijzen blijven stabiel.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Dat is levens gevaarlijk om meer afhankelijk te zijn van de Chinese ;Daar kan je niet op  inversteren; 

  • boerkebrabant

    hopelijk durft de beurs morgen een centje erbij te doen, het zo zo maar kunnen

  • Biggemans

    Op 1 cent komt kritiek, doe dan gelijk 3

Of registreer je om te kunnen reageren.