Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

Weinig animo voor biggen, notering min €2

Vorige week kon de biggenprijs dan wel moeizaam standhouden, deze week daalt de prijs toch flink.

De definitieve beursprijs wordt verlaagd met €2 naar €30 per big. Handelaren geven echter aan dat een prijsverlaging van €5 passender is bij de huidige markt.

Een verdere prijsverlaging bij de vleesvarkens zorgt ervoor dat varkenshouders in binnen- en buitenland minder willen bieden voor de biggen. Nu slachterijen de productie verlagen, is de doorstroming in de stallen afgenomen.

Naast de problemen met de afzet van vleesvarkens zijn er ook nog andere factoren die invloed hebben op de vraag naar biggen. Varkenshouders kunnen minder biggen gebruiken door mestproblematiek of hebben gewoonweg te weinig geld om nieuwe biggen op te leggen. Handelaren melden dat varkenshouders pas nieuwe biggen op willen leggen als de mestput leeg is. Zo lang dat niet het geval is blijft de stal leegstaan.

De stemming in de biggenhandel is niet positief wat betreft de vooruitzichten in de komende weken. De varkenshandel zal niet snel verbeteren en de mestproblematiek is nog niet zo één-twee-drie opgelost. De prijs van de biggen daalt naar verwachting dan ook verder.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:

Diverse biggenprijzen

Laatste reacties

 • Wim Toornstra


  Ben benieuwd waar het zeugen clubje uit Barneveld met hun efteling notering mee komt.

 • John*

  worden dure biggen in januari :-)

 • kalkar

  Je moet koeien hebben of zeugen. Bij de koeien krijg je ieder jaar een inkomen aan subsidie en bij de biggen wordt de prijs er altijd stevig op gehouden, ondanks dat ze niet te slijten zijn. Is dit de smerige macht van een paar grote handelaren die er belang bij hebben? Smerige politiek dus. Walgelijk.

 • Biggemans

  <em>Wim, ik denk onveranderd, want de toeslag mag niet verder stijgen, anders is hij over een week of 2 hoger dan de roepprijs</em>

 • leftturn

  welke toeslag?? 

 • Wim Toornstra


  NVV -2 valt me nog mee.

 • Biggemans

  Wim, jou klupje loopt dus gewoon in de pas met -2

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.