Varkenshouderij

Achtergrond

Vion verhoogt varkensprijs 4 cent

Vion heeft zijn varkensprijs voor deze week met 4 cent verhoogd naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann komt pas later deze week met een nieuwe notering. Volgens de slachterij is de markt op dit moment zo ondoorzichtig dat ze even wil wachten met de vaststelling van hun prijzen.

Hoewel er afgelopen weekeinde in de hele Europese Unie sprake was van prachtig barbecueweer is de vraag aan het begin van de week rustig, aldus de slachterijen. Dat terwijl de slachterijen in Nederland op dit moment wel voldoende aanbod slachtrijpe varkens hebben. Het is wel de verwachting dat dit aanbod de komende weken krapper gaat worden.

In Duitsland speelt dat laatste al wel. De Duitse varkenshoudersbond ISN spreekt van een aanhoudend krap aanbod. De afzetmogelijkheden van slachtrijpe varkens zijn volgens de bond deze week heel goed. Op grond van de huidige situatie rekent de ISN voor woensdag op verder stijgende prijzen. Afgelopen woensdag werden de noteringen met 3 cent verhoogd naar €1,48 per kilo geslacht gewicht.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs deed daar eind vorige week nog een flinke schep bovenop, want op vrijdag steeg het gemiddelde prijsniveau op de varkensveiling met 6 cent naar €1,57 per kilo.

Voor de biggen hebben de ontwikkelingen in de varkensmarkt tot gevolg dat de prijzen beginnen te stabiliseren. Dat bleek uiteindelijk vorige week ook al het geval. Aan het begin van vorige week werd nog rekening gehouden met een prijsdaling van €1 per stuk, maar dat bleef uiteindelijk uit. De definitieve beursprijs van biggen stabiliseerde zich op €32 per stuk. Voor deze week wordt vooralsnog van gelijkblijvende prijzen uitgegaan.

Prognose: stijgende varkensprijzen

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.