Varkenshouderij

Achtergrond 1940 x bekeken

Vion houdt varkensprijs gelijk

Vleesconcern Vion houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op €1,41 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee wijkt de prijsontwikkeling af van de lichte prijsverhogingen die de noteringscommissie van de beursprijs en vleesconcern Hilckmann hebben doorgevoerd.

De beursprijs en de notering van Hilckmann gingen vrijdagavond met 1 cent per kilo omhoog. De beursprijs kwam daarmee op €1,38 per kilo geslacht gewicht. Hilckmann komt deze week op €1,41 en noteert daarmee dezelfde prijs als Vion. In de afgelopen weken is het twee keer eerder voorgekomen dat Vion en Hilckmann exact gelijk noteerden. Dit jaar bedraagt het verschil tussen beide prijzen meestal 1 of 2 cent. Alleen in januari en half april waren de verschillen nog wat groter.

In Duitsland hielden de Vereinigungspreis en de slachterijen hun prijzen onveranderd op €1,45 per kilo geslacht gewicht. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs noteerde daarbij ook stabiel, maar nog wel wat daarboven met €1,51 per kilo geslacht gewicht.

Vooralsnog lijkt de varkensmarkt zich deze week verder te stabiliseren. Het voorspelde zomerweer heeft daarin nog geen verandering gebracht. Afzetmogelijkheden voor de barbecue bieden daarmee voorlopig althans nog geen extra impulsen in de vleesafzet.

De biggenmarkt lijkt daarentegen verder te zakken. Deze week houden de Nederlandse biggenhandelaren rekening met een prijsdaling van €1 per stuk. In Duitsland is ook sprake van een ruim aanbod aan biggen, maar daar blijven de prijzen stabiel.

Prognose: stabiele varkensprijs.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.