Varkenshouderij

Achtergrond 2169 x bekeken 3 reacties

Teleporc 10 cent boven Duitse slachterijnotering

Damme - De Duitse Teleporc-veiling heeft dinsdag geresulteerd in een prijs van €1,58 per kilo geslacht gewicht.

Van de 2.860 varkens werden er uiteindelijk 180 niet verkocht omdat de gewenste verkoopprijs niet werd gehaald.

Met dit resultaat ligt de Teleporc-notering nu 10 cent boven het niveau van de Vereinigungspreis en de belangrijkste Duitse slachterijnoteringen. Het lijdt geen twijfel dat de Vereinigungspreis woensdag zal gaan stijgen. De verwachtingen variëren van plus 2 tot plus 5 cent. De grote vraag is wat de slachterijen zullen doen. De vleesmarkt loopt niet echt lekker, zo valt ook bij de Duitse slachterijen te beluisteren. Aan de andere kant willen ze wel hun slachthaken bezet houden en dan lopen  ze aan tegen een krap aanbod. De slachterijen zullen dan ook hun noteringen wel verhogen is de verwachting.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

  • niet

    nou das veel 9 euro per varken!!!! Hoe kan ik daar aan leveren en zijn daar extra kosten aan verbonden?? Risico met geld beuren?? BTW ook 0%?? Toch raar dat er dan maar zo weinig varkens op verhandeld worden. Kan iemand mij vertellen hoe de teleporc over 2013 en 2014 gemiddeld was ten opzichte van de vereinigungspreis??

  • Biggemans

    Niet,,,  vraag dat niet,,,   vergeet niet dat je niet nooit niet online ben, wij denken dat je niet zo dom ben als de vraag die je stelt hierboven,,,of niet soms?

  • Tearpoal

    Fons Merksplas, jij weet ook wel beter dan dat je hier suggereert. Zou het ook zo kunnen zijn dat nagenoeg alle vleesvarkenshouders geen enkele handelsvrijheid meer hebben?

Of registreer je om te kunnen reageren.