Varkenshouderij

Achtergrond 2544 x bekeken 8 reacties

Slachtzeugenprijs flink omlaag

In het kielzog van de vleesvarkens gaan ook de prijzen van de slachtzeugen flink omlaag.

Tijs in Haarle verlaagt zijn prijs met 5 cent naar 64 cent per kilo levend gewicht. Daarmee komt de zeugenprijs weer dicht bij het prijsniveau van medio januari. Naast de negatieve stemming van uit de vleesvarkensmarkt speelt ook mee dat het aanbod zeugen op dit moment groot is. Dit wordt versterkt door geluiden van goedkope karkassen die vanuit Polen op de Duitse markt worden aangeboden.

Mede gelet op de vakantieperiode die voor de deur staat, lijkt een ommekeer voorlopig niet te verwachten. Vooralsnog wordt eerder uitgegaan van een verdere daling van de prijzen.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

 

Zie voor meer prijzen in Markt op Maat:

zeugenprijs Haarle

zeugenprijs Tönnies

Laatste reacties

 • John*

  europees gezien volop zeugenstallen die leeggedraaid worden. groot aanbod wat de prijzen drukt! tel er nog de niet ingezette opfokgelten bij en de slachters hebben werk genoeg!. op naar 2016.

 • c.putten

  zeugenstapel is flink aan het toenemen in spanje en duitsland en ook bij ons,dus hoe jij aan die wijsheid komt is mij een raadsel.

 • John*


  Het is gewoon over en uit voor veel bedrijven. vorig jaar beetje lucht gekregen t eerste half jaar en daarna is de strot dichtgeknepen.. in januari de opdracht gekregen van de bank om te stoppen met dekken... enkele bedrijven hebben het nog geprobeerd maar ook niet gered. Allles tot half dracht wordt nu opgeladen en geslacht en de rest volgt.

  er gebeurt veel achter gesloten deuren!

 • Vhouder

  zie hier meer en grotere stallen en weet er niet een die leeg staat echt niet een

 • Mtstermors1

  hoor anders ook wel dat er her en der bedrijven leeg draaien. Sommigen vrijwillig en anderen moeten leeg draaien

 • slutter

  Jhon hoe kom jij aan de wijsheid?

 • John*

  kijk is rond wat er gebeurd.. en t zijn geen kleintjes meer waar het te doen is.

 • Ad7

  John john, je weet donders goed dat die bedrijven dus weer gewoon doorstarten met een lage kostprijs! En waar de bank wel aan zijn trekken komt hebben de concurerende schuldeisers het nakijken  en die betalen dus eigenlijk die lagere kostprjjs!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.